Köszöntő

My Little Giant mopsz kennel, mopsz tenyésztő
(2xArany fokozatú mestertenyésztő)
2010-2017. Év Tenyésztője

Mopsz kutyák tenyésztésével foglalkozom, fekete és bézs színben, 2016.-tól apricot színben is. Kennelem az FCI által bejegyzett kennel és tagja vagyok a Hungaria Toy Molosser Egyesületnek (HTME), mely a magyarországi elismert mopsz klub. Bronz-ezüst és arany fokozatú mestertenyésztői címeket értem már el, a nálam született kutyák eredményeivel és többször is voltam az Év tenyésztője ill. számos kutyám  volt Évgyőztes.

Legnagyobb büszkeségem Nemo a fekete mopsz fiú, aki az egyik legrangosabb kiállításon, a Crufts-on, a mopszok hazájában alig 2 évesen, 2014.-ben 4. helyezést és egyben 2018. évi Crufts kiállításig az eddigi, a Cruftson legjobb eredményt elérő magyar tenyésztésű mopsz volt. De még így is Ő maradt az eddigi legjobb eredményt elérő hazai tenyésztésű mopsz kan. Nemo ezt a fantasztikus eredményt új gazdájával érte már el, aki az egyik legismertebb angol tenyésztő. Nemo 1 évvel korábban a 2013-as Világkiállításon szintén 4. helyezett volt fiatal osztályban. 
Törekszem, hogy folyamatosan új és új vérvonalakat hozzak be a kennelembe, de megtartva az igazán jól bevált alapokat és figyelve a legfontosabbra az EGÉSZSÉGRE is. Hiszem, hogy vissza kell nyúlni egy-egy régebbi típusért is, hogy megfelelően tudjuk súlyozni az új, amerikai és a régebbi angol-európai típusú mopszok előnyeit-hátrányait. A tőlem kikerülő kölykök már több országban is élnek (Anglia, Ausztria, Izland, Ír-, Német-, Olasz-, Oroszország) az új gazdik örömére is. Örömmel tölt el, mikor az ilyen kapcsolatok révén visszakerül hozzám látogatóba egy-egy nálam született “gyerekem” vagy épp egy értékes fedező-kan jön hozzám vendégségbe.

 
Remélem hamarosan találkozunk!
Nagy Anikó, kennel tulajdonos
Aranykoszorús Mestertenyésztő