Bemutatkozás / About us

Kutyáink és mi a Veszprém megyei Ajkán élünk kertes családi házban.
Mindig voltak kutyák az életünkben. Nem emlékszem olyan időszakra, hogy ne futkosott volna 1-2 kutya az udvarunkban. Van, amelyre még ennyi idő távlatából is csodálattal emlékszem.
Az egyik nagy szerelem, ✞ Bundás a kuvasz. Aki bár 13 évet élt, nem változott semmit. Mi sosem féltünk Tőle, hisz azt mondják, hogy  a kuvasz öregkorára megvadulhat, de Ő ugyanolyan kezes volt mint kölyöknek.
De emlékszem még pulira és egyéb meghatározhatatlan fajtájú kutyára, akik megfordultak nálunk. 2004-ben döntöttünk úgy, hogy kell nekünk egy nagy méretű házőrző kutya, aki viszont szelíd is. Bár ✞ Rini és ✞ Dolly a két német juhász keverék itt voltak, de Ők már nyugdíjban érezték magukat. Hosszú kutyás-könyves nézegetés, internetes keresgetés és még hosszabb tanakodás után kötöttünk ki a Leonbergi mellett. Hosszas keresgélés után találtam meg Nagy Kálmán bronzkoszorús mestertenyésztőt és nála, az éppen 8 hetes ✞ Nellit 2005-ben. Amikor megláttuk Őt és anyját, onnan már egyenes út vezetett a szerelemig. Ahogy velünk lakott és nőtt, imádtuk egyre jobban. Láttuk, hogy minden leírás, amely a Leonbergik tulajdonságait mondja el, nem túloz. Tényleg nyugodt, gyermekszerető nagy melákok. Második Leonk, ✞Asszi 2 és fél évesen került hozzánk és nagyon hamar megszerettük Őt és szeretett meg Ő is minket. Csodás dolog volt két Leonbergivel élni. Sajnos 2015 tavaszán Nelli átment a szivárványhídon, de a szívünkben mindig velünk él.
Asszi mellé 2016 tavaszán idekerült egy Beauceron lányka, aki  még mindig tanulja a viselkedés szabályait, egy nagyra nőtt kölyök.
Szeretett Asszink pedig 2016 őszén hagyott itt minket és már Nellivel együtt boldogan játszanak odaát. Most Leók nélkül éljük napjainkat. Családunk egy hideg 2017-es decemberi napon bővült Rosie-val a Bukovinai pásztorkutyával.  Annyi mindenben hasonlít szeretett Leoinkra, de mégis más. Kíváncsian várjuk , hogyan illeszkedik be majd.
Imádatom másik tárgyai a Mopszok. Az első 2000-ben érkezett hozzánk, és olyan volt mint egy miniatűr vihar. Nagyon megszerettük és Ő az igazi elkényeztetett szoba kutya volt minálunk. Nem is tudom elmesélni ✞ Amina csodás dolgait, nagyon örülünk, hogy Ő velünk élt. Kis reménységünk volt Lalita, aki Szlovákiából a Mad – Mops kennelből érkezett 2007-ben. Azt gondolom, hogy a sok szép eredmény igazolja, hogy jól sikerült választani és kincset találtunk. Újabb kis családtagunk Remizmenti-Buflák Napsugár 2008 szeptemberében került hozzánk, aki egy újabb reménység volt kicsiny kennelünkben és aki szintén szívünk csücske lett magával ragadó egyéniségével. És innen mint mondani szokták, már történelem a tenyésztővé válás rögös útján megkezdeni az első lépéseket, de amelyekre sosem lehet azt mondani, hogy az volt az utolsó.
Tudjuk, hogy furcsa két ilyen különböző méretű kutya szeretete. De számunkra valahogy kiegészítik egymást és minket.
Célunk egészséges, kiegyensúlyozott kutyák nevelése, amelyek kiállításokon, tenyésztésben vagy egyszerűen csak a gazdi szerető szívében aratnak sikereket.
 
Nagy Anikó
My Little Giant mopsz kennel tulajdonosa,
Aranykoszorús mestertenyésztő,
Mopsz tenyésztő